De termen greenfield en brownfield komen in de IT vaak voor. We leggen je graag uit wat het verschil is tussen beide projecten.

Greenfield en brownfield

Greenfield is een compleet nieuw project. Alles is nog ‘fris groen’ en alles ligt nog open. Bij een brownfield project heb je te maken met een bestaand project waar verder aan gewerkt moet worden.

De uitdagingen van greenfield

Als software architect ben jij degene die bij een greenfield alle technische keuzes maakt. Welke architectuur, platform en technologieën gaan er inzetten worden voor het project. Als developer werk je de plannen uit die de software architect ontwikkelt heeft. Je staat dus aan de basis van iets heel nieuws. Dat is ontzettend leerzaam en uitdagend!

De uitdagingen van brownfield

Er is al een software architect bezig geweest met het maken van de technische keuzes. En developers zijn al gestart met de ontwikkeling. Maar het is nog niet af! Jij mag jouw skills in gaan zetten om het project verder te brengen. Klinkt als gewoon verder gaan op een ingeslagen weg, maar zo eenvoudig is het vaak niet. Waarom is een project nog niet af? Blijkt het allemaal toch lastiger te zijn dan verwacht? Past de gekozen techniek toch niet zo goed bij het gewenste eindresultaat? Of moet er een doorontwikkeling komen die lastig te realiseren is? Je weet niet wat je van tevoren tegenkomt, maar een brownfield project succesvol afronden geeft een enorme kick!

De projecten bij IT Captains

Bij IT Captains staan we open voor greenfield en brownfield projecten. Onze medewerkers houden van een uitdaging en die is bij beide te vinden. Bij beide type projecten moeten er deels andere skills worden ingezet. Bij Greenfield projecten moet je van tevoren goed denken over de eerste beslissende keuzes die je maakt. Bij brownfield wordt je probleemoplossend vermogen nog wel eens aangeboord. Beide super interessant en leerzaam. Graag gaan we met jou het gesprek aan over het type project dat jij gaat uitvoeren!