Wil je meer verdienen en ben je daarbij bereidt tot het aangaan van gedeeld ondernemerschap, dan bieden wij een dienstverband op basis van onze medium-lance verloningsstructuur.

Kort gezegd is medium-lancen, werken als freelancer met de zekerheid van een vaste baan. De gulden middenweg waarbij het ondernemerschap van freelance gecombineerd wordt met de zekerheid van een regulier dienstverband.

Bij een medium-lance dienstverband ontvang je een vast basis salaris met daar bovenop een toeslag voor ieder gewerkt uur. Werk je meer uren, dan ontvang je een hoger inkomen. Is er tijdelijk geen werk, dan ontvang je over de betreffende periode alleen het vaste basissalaris.

Waarom medium-lance werken?

Als medium-lance medewerker doe jij waar je goed in bent: werken als IT’er. Daarnaast geniet je van de voordelen die een freelancer ook heeft, zonder de nadelen te ervaren. Zo ervaar je niet het risico die een freelancer loopt en heb je geen last van  bijkomende werkzaamheden die een freelancer (verplicht) uitvoert, zoals het plegen van acquisitie, het opbouwen en onderhouden van je professionele netwerk, het voeren van contract- en tariefonderhandelingen en bedrijfsmatige administratie, waaronder het bijhouden van je boekhouding. Omdat je als Medium-lancer volledig bij ons in dienst bent, nemen wij deze werkzaamheden voor jou uit handen.

Voordelen van medium-lance werken

Als Medium-lancer geniet je van een hogere financiële beloning en ervaar je de vrijheid van een freelancer, zonder je zorgen te hoeven maken dat je langdurig zonder inkomen komt te zitten. Je kunt een totale focus houden op je IT-werk en alle bijkomende werkzaamheden voor de verkrijging van opdrachten en administratieve rompslomp worden voor je geregeld.

Een aantal van de extra’s die je als medium-lance medewerker bij IT Captains ontvangt:

  • Als IT Captains medewerker nodigen we je uit voor onze Social- & TechEvents
  • Je geniet van verschillende financiële voordelen, zoals:
    • Pensioenopbouw en sociale verzekeringen.
    • Gegarandeerde uitkering van je basissalaris, ook als je zonder opdracht zit.
    • 100% loondoorbetaling bij langdurige ziekte en/of arbeidsongeschiktheid.

De extra’s van IT Captains

Bij IT Captains vinden we het belangrijk dat ieder dienstverband gebaseerd is op onderling vertrouwen en een constructieve samenwerking.

We stipten ze hierboven al even aan: de extra’s van IT Captains.

Uiteraard zoeken wij op basis van jouw wensen en ambities ook actief voor je mee naar een nieuwe opdracht.

Omdat bij IT Captains veel software developer en architecten werkzaam zijn, hebben wij intern veel kennis beschikbaar waar jij op terug kunt vallen. Wil je sparren, maar is op dat gebied geen kennis aanwezig binnen jouw opdrachtgever of wil je jouw opdrachtgever niet laten zien, dat je bepaalde kennis ontbreekt, dan koppelen wij jou aan één van onze specialisten die jou verder helpt, zodat je jouw opdracht met goed resultaat kunt afronden. Met regelmaat organiseren wij Social- & TechEvents, waar we je graag verwelkomen. Kennis delen met elkaar vinden we belangrijk.

Vanuit IT Captains ontvang je een netto vergoeding die je zelf vrij mag besteden aan vakliteratuur en opleidingen. Wij ondersteunen je bij je opleiding- en persoonlijke ontwikkelingskeuzes, geven advies en denken actief mee in het behalen van je leerdoelen.

Bij varianten op ons medium-lance contract, die door andere partijen worden aangeboden, is niet altijd pensioensopbouw opgenomen. Bij IT Captains bouw je wél pensioen op over je basissalaris en verzekeren we tevens een partner- en wezenpensioen.

Tegenover je gemaakte kilometers staat een reiskostenvergoeding of wij schaffen voor jou een NS Business Card aan.

Jouw volledige inkomen (incl. toeslag), hebben wij verzekerd voor het geval je langdurig ziek wordt.

Zijn er alleen maar voordelen of zijn er ook nog addertjes onder het gras?

Een medium-lance overeenkomst is een super interessante constructie en heeft  veel voordelen. Meer verdienen dan bij een reguliere arbeidsovereenkomst zonder de administratieve rompslomp die een freelancer heeft. Maar eerlijk is eerlijk: voor niets gaat de zon op!

Als je kiest voor de medium-lance constructie zul je enkele zaken (eenmalig) goed moeten regelen die voorheen automatisch door de werkgever waren geregeld.

Je pensioensopbouw is door deze constructie lager dan wanneer je bij ons zou werken binnen een regulier dienstverband. Bepaal voor jezelf of dit voldoende is. Zo niet, dan moet je zelf bepalen hoe je de rest van je pensioen wilt opbouwen. Uiteraard hebben wij hierin de ervaring waarmee wij jou op dit gebied kunnen adviseren.

Je ontvangt geen auto van de zaak. Wel worden de onkosten die je maakt voor de zakelijke kilometers vergoed of je ontvangt een NS Business Card.

Financieel is dat zeker geen achteruitgang (je verdient namelijk maandelijks een hoger inkomen). Je moet er wel rekening mee houden natuurlijk!

Het is bij IT Captains nog niet voorgekomen, maar wanneer je als Medium-lancer tijdelijk niet aan een opdracht werkt val je terug op je basissalaris plus jouw vaste netto onkostenvergoeding. We verwachten dat je in deze tijd actief aan de slag gaat met opleiding en actief meezoekt naar een nieuwe opdracht. Wanneer een nieuwe opdracht start,  hoef je het inkomen dat je in de tussenperiode hebt ontvangen niet terug te betalen, zoals dat bij andere aanbieders (deels) wel het geval kan zijn. IT Captains heeft over dit inkomen niets van jou tegoed. Bij iedere opdracht starten we met een schone lei.

Medium-lance werken iets voor jou?

Wil je eens van gedachten willen met IT Captains over een medium-lance overeenkomst? Neem contact op met onze HR Manager Jolanda: hr@it-captains.nl.