Interview  |  Klaas Baarssen

 

“Er is veel persoonlijke aandacht voor de medewerkers, zowel zakelijk als privé.
IT Captains biedt de mogelijkheid om jezelf blijvend te ontwikkelen. En je wordt daar ook voor beloond”.

Who is IT?

Mijn naam is Klaas Baarssen en wat is nu eigenlijk precies mijn functie? Mijn rol is in de afgelopen 15 jaar veelzijdig geworden. Ik ben gestart als Software Ontwikkelaar, maar kan ook ingezet worden als Solution Architect, als Team Lead en als Business Informatie Analist. Ik wil vooral meerwaarde leveren aan een bedrijf door robuuste en toekomstgerichte oplossingen neer te zetten. En dat betekent blijvend kennis vergaren van verschillende systemen.

What did IT?

Bij mijn vorige werkgever was er weinig zicht op een andere functie. Destijds wilde ik bezig zijn met nieuwe zaken ontwikkelen in plaats van alleen bugs oplossen in bestaande systemen. Ik wilde graag groeien naar teamlead en er niet alleen maar blijven werken omdat de reisafstand kort was. Door Henk Kin werd ik gewezen op IT Captains.

Welk project staat je het meeste bij?

Vooral de verscheidenheid is interessant. We hebben in de tijd dat ik er ben vele prachtige projecten uitgevoerd. Zo staat het project bij een theater van de Efteling me nog helder bij. En we ontwikkelden een toegangssysteem voor een museum in Brugge, een sauna-systeem in Duitsland en de backend qua data voor o.a. de app van Engie. Hierna lag mijn focus op de nieuwe techniek achter de website van Univé.nl. Ik was daar verantwoordelijk voor het vastleggen van de processen, zodat ontwikkelaars wisten wat er gemaakt moest worden. Ook ben ik bij Univé bezig geweest met het vormen van een visie voor de toekomst. Dat deden we natuurlijk met meerdere collega’s.

Een mooie link naar IT Captains zelf. Hoe zie jij de organisatie?

IT Captains is volwassener dan enkele jaren geleden. We zijn een sterke speler op de markt geworden. Je hebt door de groei ook intern met meer posities en mensen te maken. De lijnen zijn nog steeds kort, dat vinden we heel belangrijk. Ook in de toekomst. Er zit nog steeds heel veel potentie in het bedrijf. Ik hoop dat we kunnen blijven groeien zonder de korte lijntjes te verliezen. Dat is namelijk een erg sterk punt aan onze organisatie en zorgt voor een heel prettige werksfeer.

Waarin excelleert de organisatie?

Er is veel persoonlijke aandacht voor de medewerkers, zowel zakelijk als privé. IT Captains biedt de mogelijkheid om jezelf blijvend te ontwikkelen. En je wordt daar ook voor beloond. Zo wil ik eerst doorgroeien in het architect zijn, daarna kijken we wel welke kant we opgaan. Ik laat mij leiden door het werk. Hiermee bedoel ik: als ik een interessante functie zie die niet al te ver van mijn huidige functie ligt, dan overweeg ik om door te groeien. Zo beweeg ik mij graag door de organisatie en mijn carrière. Dan gaat het werk ook niet vervelen.

Verveel je je thuis wel eens?

Naast het werk ben ik druk met meubels maken, fietsen en met domotica, oftewel huisautomatisering. Deze laatste passie raakt natuurlijk heel specifiek mijn werk. Ik wil graag mijn huis voor mij laten werken tegen een acceptabele prijs.

Lees ook de interviews van Henry Roeland en Marcel Ravensbergen.

Enthousiast geworden?

Wil je na het lezen van het interview met Klaas graag meer weten over de mogelijkheden om bij IT Captains aan het werk te gaan als .NET Developer of Solution Architect? Bekijk dan onze vacatures hieronder.