Woensdag 3 mei was het zover, het eerste Tech Event van 2023! Ieder jaar organiseren we naast een aantal Social Events een drietal Tech Events. Deze avonden staan in het teken van gezelligheid met collega’s, lekker eten en een interessante spreker die iets verteld over actuele onderwerpen voor onze IT-professionals.

Voor de locatie was dit keer gekozen voor Utrecht, mooi centraal voor de meeste collega’s. Bij aankomst werd direct duidelijk dat dit niet de standaard locatie was. Een industrieel buitenterrein waarbij de verrassing achter de grote schuifdeur nog even verborgen bleef. De temperatuur was goed en de zon deed nog volop zijn werk, dus eerst maar in het zonnetje bijpraten onder het genot van een borrel. Na een kort welkomstwoord van Mark Schut en de introductie van een aantal nieuwe collega’s was het dan tijd voor het eten. De grote schuifdeur ging open en hier kwam werkelijk een schitterende plek tevoorschijn. Laten we het industrial chiq noemen. Op de grote tafel stond een zogenoemd “Pick & Eat” buffet uitgestald, waarbij we de eerste uitdaging kregen om met stokjes te eten. Voor de één een feest van herkenning waar de hand niet voor om werd gedraaid, voor de ander een unieke ervaring; waar we gelukkig terug konden vallen op “normaal” bestek.

Na het eten was het dan tijd voor de Tech sessies in een andere ruimte. Een die minstens zo indrukwekkend was als de eerste ruimte en direct een ontspannen sfeer meebracht. Dit gebeurde onder de inspirerende en energieke leiding van Laïla Bougria, Software Engineer/Solution Architect bij Particular Software en gewild spreker op IT-evenementen.

De twee onderwerpen die aan bod kwamen vind je hieronder. We kunnen je al wel vast verklappen dat ze meer dan de moeite waard waren.

Sessie 1: How to effectively spy on your systems en Messaging

Sessie 2: The fine line between awesome and awful

Na de sessie was het tijd voor een korte borrel om daarna tevreden weer richting huis te gaan. We willen Laïla bedanken voor haar interessante presentatie en heerlijke energie waarmee de sessies ondersteund werden. En wil jij er de volgende keer bij zijn? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.