Bij IT Captains werken onze .NET developers en architecten op externe projecten. Wat is het voordeel hiervan als developer? We nemen je in dit artikel graag mee in de redenen die onze medewerkers benoemen.

1. Groei op het gebied van soft skills

De drempel is best hoog als je voor het eerst op externe projecten gaat werken. Dat is logisch, het is spannend om bij een opdrachtgever in een development team aan de slag te gaan met nog onbekende mensen en een onbekende bedrijfscultuur. Een nadeel zou je zeggen, maar zonder uitzondering zegt iedere developer bij IT Captains dat het een goede stap is geweest. Na een jaar of twee merken zij dat het hun persoonlijk ook ontzettend veel heeft gebracht. Je ontwikkelt je sterk op het gebied van sociale en communicatieve vaardigheden. Dit helpt je de rest van je carrière om je ambities waar de maken. IT Captains ondersteunt je actief met coaching als je daar behoefte aan hebt.

2. Je leert diverse bedrijfsstructuren en -culturen kennen

Door de verschillende opdrachtgevers kom je in aanraking met verschillende werkmethodes. Binnen software teams wordt vaak een Agile methode toegepast. Jij hebt na verloop van tijd hierin de verschillende werkwijzen gezien en kunt hierin je opdrachtgever adviseren. Daarnaast leer je veel van de verschillende processen en culturen. Je leert je hier moeiteloos in aan te passen, maar weet ook steeds beter wat goed bij jou past en waar je gelukkig van wordt. Ditzelfde geldt uiteraard als het gaat om het opdoen van waardevolle domeinkennis!

3. Je groeit uit tot een technische topper

Bij IT Captains hebben we de ideale mix gevonden tussen learning-on-the-job en opleiding. We gaan eerst uitgebreid je kennismatrix opstellen en doornemen. En met uitgebreid, bedoelen we dan ook écht grondig en uitgebreid. Vanuit deze basis komt naar voren welke kennis je eventueel nog mist en van welke technieken je blij wordt. Een mooi startpunt om voor jou een passende opdracht te vinden. Wij zien de projecten waar jij aan werkt als bouwstenen om je ambitie waar te maken. Parallel hieraan faciliteren en stimuleren we je om ook opleidingen te volgen en certificaten te halen.

Op de verschillende projecten kom je nieuwe technieken tegen. We kiezen er voor (of eigenlijk kies je hier zelf voor) dat het altijd complexe, lang lopende projecten zijn. Meestal komen we dan uit bij greenfield projecten. Doordat het langlopende projecten zijn kun je ook echt je kennis verdiepen en van grote toegevoegde waarde zijn voor de opdrachtgever. Je wordt door hen ingeleend voor je expertise. Niet voor de ‘handjes’.

Werken op externe projecten

Detachering brengt groei! Dat maakt jou een echte professional. IT Captains richt zich op een langtermijnrelatie met haar medewerkers. Samen met jou werken aan de carrière die bij jou past en jou uitdaging biedt.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op door onze HR manager Jolanda te mailen:
hr@it-captains.nl.