Gaan voor het beste. The perfect match, dat is de uitdaging. Een match tussen onze IT-professionals en opdrachtgevers die op zoek zijn naar topspelers voor een tijdelijke invulling van hun IT projecten. Één van deze topspelers is Bertram. Al 15 jaar Zwollenaar en trotse vader van een dochter en zoon. In zijn vrije tijd is hij graag te vinden op het terras met vrienden of op de Vecht tijdens één van zijn vaartochtjes.

Bertram is sinds kort ingezet als Business Analist bij het Ministerie van Defensie voor een langdurige opdracht bestaande uit meerdere projecten. Hij is gestart op een project waar hij zich in een team van 20 collega’s bezighoudt met het verbeteren van koppelingen met het registratiesysteem. Dit gaat bijvoorbeeld om zaken als ongevallen, drugs en vervalsing. Met een achtergrond in informatica en informatiekunde én ervaring bij zowel grote werkgevers als Capgemini, Achmea tot aan het MKB maakt Bertram de ultieme duizendpoot, die als geen ander de business weet te vertalen naar de techniek én andersom.

 

Hoe ontstaat zo’n perfecte match eigenlijk? Op het moment dat een opdrachtgever of samenwerkingspartner een aanvraag bij ons indient gaan onze Accountmanagers en in dit geval Vincent op zoek naar de ideale kandidaat. Als we deze niet beschikbaar hebben binnen onze eigen medewerkers vallen we terug op ons netwerk van freelancers. Zo ook in dit geval. Bertram was niet actief op zoek, gezien hij genoeg afleiding heeft als eigenaar van zijn eigen bedrijf (QR bestellen). “Maar de rol die Vincent aanbood sloot perfect aan op mijn ervaring en wat ik graag wil doen. Ik heb vrienden die werken bij Defensie en had dus al goede verhalen gehoord. Gecombineerd met een maatschappelijk betrokken opdrachtgever heeft dit ervoor gezorgd dat ik met Vincent in gesprek ben gegaan over de mogelijkheden”, verteld Bertram enthousiast.

“Het lijkt soms wel een spannend jongensboek”

Als freelancer kun je erg druk zijn met acquisitie, de voorbereiding voor gesprekken en alles wat hierbij komt kijken. “Vincent heeft me volledig ontzorgd in het hele traject en ervoor gezorgd dat mijn introductie bij Defensie soepel verliep. Ondanks mijn op de proef gestelde geduld door de screeningsperiode van 8 weken”, lacht Bertram.

Het hybride werken geeft Bertram de ruimte om op verschillende locaties te werken en de verbinding te zoeken met de praktijk en de collega’s die hij ondersteunt vanuit het project. Dit betekent soms ook lunchen op Schiphol met collega’s die tijdens werktijd niet met een toetsenbord schermen maar met nogal indrukwekkend wapentuig. “Om nog maar te zwijgen over de verhalen die zij in overvloed hebben. Het lijkt soms wel een spannend jongensboek.”

Naast een uitdagende en dynamische werkplek krijgt Bertram een glimlach van zijn werk als hij resultaat ziet. Om dit te bereiken gaat hij graag een stapje verder, zoekt meer uit dan wellicht op het eerste oog nodig is én durft af te wijken van standaarden. Alles om het verschil te kunnen maken.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen doen?

Neem dan gerust contact op met één van onze collega’s

 

IT Captains

Esmeé Buitenhuis

Corporate Recruiter
E. ebuitenhuis@it-captains.nl
T. 088 2400 126

IT Captains

Vincent Dekker

Accountmanager
E. vdekker@it-captains.nl
T. 06 232 29 302

IT Captains

Tom Huisman

Accountmanager
E. thuisman@it-captains.nl
T. 06 340 04 506