Achteraf is detachering zelfs een grote plus…

Jasper is één van onze .NET developers die een duidelijk beeld heeft van zijn toekomst. Detachering gecombineerd met blijven leren, of dit nou om een opleiding gaat of zichzelf gitaar leren spelen, brengt hem iedere dag een stapje dichterbij zijn einddoel.  Wil jij weten hoe hij dat doet?
Lees dan zijn verhaal hieronder.

IT is me

Ik ben Jasper, .NET-developer, 25 jaar oud en komt uit Hoogeveen. Op dit moment doe ik een deeltijdopleiding (HBO ICT-Software Engineering) en verwacht volgend jaar af te studeren. Deze opleiding en MIT module is een eerste stap richting een toekomst als Solution Architect en een perfect begin om mezelf te blijven uitdagen. Na mijn diploma is mijn eerste stap om een huis voor mezelf te vinden, waarbij Hoogeveen me erg dicht bij het hart ligt. Naast deze toekomstplannen, speel ik ook met het idee om ooit te emigreren naar bijvoorbeeld Zweden of Nieuw-Zeeland. Een mild klimaat en progressieve werk ethiek spreken mij hier erg in aan.

Op dit moment werk ik aan een uitdagende opdracht bij DGB. Dit kan ik met 32 uur perfect combineren met mijn studie, waardoor er een volledige dag overblijft voor mijn opleiding. We werken op dit moment aan de ontwikkeling van een nieuwe applicatie, waarbij ik samen met een collega verantwoordelijk ben voor het schrijven van de front-end. Ook heb ik de gehele structuur op mogen zetten. Hierbij mochten we vanaf scratch de architectuur opzetten. Mijn opleiding waar we leren over businessmodellen en hoe om te gaan met requirements kwamen hier erg goed van pas en als zoiets dan staat geeft dat een serieuze kick.

What did IT

Ik was op zoek naar werk naast mijn opleiding. Een familielid gaf als tip dat er bij IT Captains mogelijkheden waren, wat genoeg reden was om contact op te nemen. Het is dus niet zozeer dat ik bewust voor detachering gekozen heb, maar tot op de dag van vandaag heb ik nog geen seconde spijt en heb het erg naar mijn zin. Achteraf is detachering zelfs een grote plus, omdat ik zo veel leer vanuit verschillende invalshoeken en opdrachten. Een bijkomend voordeel is dat ik makkelijk kan switchen mocht ik wat anders willen. IT Captains is dan ook erg betrokken bij mijn wensen en doelen om zo samen stappen in de juiste richting te zetten.

“Achteraf is detachering zelfs een grote plus, omdat ik zo veel leer vanuit verschillende invalshoeken en opdrachten.”

Make IT matter?

Binnen een vakgebied dat nooit stilstaat, is blijven leren ontzettend belangrijk. Het is dan ook niet voor niets dat IT Captains hier alle ruimte voor geeft. Erg blij ben ik dan ook met de mogelijkheden die IT Captains biedt. In de toekomst lijkt het me erg vet me te verdiepen in Artificial Intelligence en de mogelijkheden die dit met zich meebrengt. Maar ook het maken van een eigen game of applicatie staat nog op mijn wensenlijst.

Imagine IT your perfect day off

Reizen is iets wat ik erg graag doe. Recent ben ik nog in Tsjechië en Kroatië geweest. Naast Madagaskar, Australië en Nieuw-Zeeland staat Japan bovenaan mijn lijst. De cultuur spreekt me ontzettend aan. Tussen het werk en reizen door heb ik gelukkig nog genoeg tijd om te gamen, leuke dingen doen met vrienden, mezelf leren gitaar spelen en tekenen. Een prima invulling van mijn vrije tijd.

Play IT your guilty pleasure song

Ik heb een uitgesproken muzieksmaak, maar Aether realm – Goodbye/one hollow word, Troll fest album dance like a flamingo zijn wel favoriet.

 

Wil jij weten wat werken bij IT Captains jou kan brengen? Bekijk dan onze vacatures.